"Als je als meisje bent geboren in een arm land, heb je vaak pech. Jongens krijgen bijna altijd voorrang, ook als het gaat om onderwijs. Door armoede moeten ouders kiezen wie er naar school mag. Vaak kiezen ze voor de jongens en moeten de meisjes thuis blijven. Als een meisje wel naar school gaat, is de kans groot dat ze eerder afhaakt doordat ze wordt uitgehuwelijkt of zwanger raakt. (...)
Elk jaar dat een meisje extra naar school gaat, zorgt voor 20% meer inkomen. Een meisje dat haar school afmaakt, geeft betere zorg aan haar kinderen. En haar kinderen gaan vaker en langer naar school.
3000 kinderen in India krijgen beter onderwijs en seksuele voorlichting, 300 leraren worden getraind in actief lesgeven en seksuele voorlichting. Voor 15 euro help je een Indiaas meisje als Laksmi een jaar naar school, voor 153 euro krijgt jouw collega een teacher training.
In Malawi krijgen 5.400 jongeren extra lessen in seksuele vorming. Voor 5,50 euro kan een leerling een jaar lang Life Skills lessen volgen waardoor jongens en meisjes meer bewust worden over kindhuwelijken, het belang van het afmaken van hun school en seksuele voorlichting."